Riešenie založené na zariadení LoRa pomôže optimalizácii správy budov s cieľom znížiť spotrebu energie

Spoločnosť Nordic Propeye so sídlom vo Švédsku, poskytovateľ komplexných riešení internetu vecí (IoT) pre inteligentné budovy, oznámila, že integrovala zariadenia LoRa spoločnosti Semtech a štandard LoRaWan do svojho nového optimalizačného riešenia vykurovania, vetrania a klimatizácie (HVAC).

Spoločnosť Nordic Propeye, ktorá bola uvedená na trh v USA s cieľom pomôcť znížiť spotrebu energie, tvrdí, že riešenie využíva umelú inteligenciu na dosiahnutie 15 až 30 percentných úspor energie.

Inovatívne riešenia internetu vecí

Globálny tlak na ceny energií, zvýšené zameranie na kvalitu ovzdušia a úsilie o zníženie emisií uhlíka sú tri faktory, ktoré podnecujú majiteľov nehnuteľností k hľadaniu inovatívnych riešení internetu vecí, ktoré im pomôžu spravovať ich nehnuteľnosti pomocou systémov správy budov (BMS), uvádza spoločnosť.

Ministerstvo energetiky USA medzitým odhaduje, že komerčné budovy predstavujú 35 percent elektrickej energie spotrebovanej v USA a produkujú 16 percent emisií oxidu uhličitého (CO2) v krajine. Americká verzia (OY1211) využíva LoRa na autonómne riadenie systémov HVAC v zariadení pomocou údajov z bezdrôtových senzorových zariadení, ktoré nepretržite monitorujú úrovne CO2, teplotu, vlhkosť, a obsadenosť miestnosti v reálnom čase. Podľa spoločnosti Nordic Propeye dokáže adaptívna reportovacia funkcia riešenia odhaliť rýchle zmeny hladín CO2 za menej ako minútu a riešenie každých 15 minút vyšle spúšťač do systému HVAC.

 „Jedinečné riešenie spoločnosti Nordic Propeye, ktoré zahŕňa technológiu umelej inteligencie, umožňuje jednoduchú premenu existujúcich nehnuteľností na inteligentné a udržateľné budovy a prináša zákazníkom úspory nákladov a zvýšenú bezpečnosť obyvateľov“

Riešenie tiež využíva údaje o predpovedi počasia a technológiu umelej inteligencie (AI) na neustále učenie a predpovedanie teplôt v zónach HVAC. Funkcia prediktívnej údržby upozorní prevádzkovateľov budov, keď vzniknú systémové anomálie, aby sa zabránilo poruchám zariadenia.

„Zariadenia LoRa a štandard LoRaWan digitálne transformujú správu nehnuteľností pomocou zjednodušených, inteligentných riešení po celom svete,“ dodal Marc Pégulu viceprezident a generálny riaditeľ skupiny Semtech’s Wireless and Sensing Products Group.

„Jedinečné riešenie spoločnosti Nordic Propeye, ktoré zahŕňa technológiu umelej inteligencie, umožňuje jednoduchú premenu existujúcich nehnuteľností na inteligentné a udržateľné budovy a prináša zákazníkom úspory nákladov a zvýšenú bezpečnosť obyvateľov.“

Spoločnosť uvádza, že dnes spája viac ako 60 000 bytov a prevádzkuje riešenia na úsporu energie na 10 miliónoch štvorcových stôp nehnuteľností. Poslaním spoločnosti je pomáhať svojim zákazníkom, aby ich nehnuteľnosti a bytové domy boli čisté a zelené.


ZDROJ: https://www.smartcitiesworld.net/internet-of-things/lora-based-solution-to-optimise-buildings-management

Mesto Brezno upravuje vybrané plochy, aby na nich mohli kvitnúť lúky

27. októbra 2023

Stovky slovenských firiem budú musieť zbierať dáta o sociálnej a ekologickej udržateľnosti

17. októbra 2023

Smart City Academy – Zlepšenie kvality ovzdušia (záverečná konferencia 27.9.2023)

9. októbra 2023

Pre Dubnicu je priemysel nielen problém, ale i príležitosť

7. októbra 2023

Prioritou Michaloviec je zdravé mesto. Radnici pomôžu dáta

5. októbra 2023

Záverečná konferencia Smart City Academy potvrdila opodstatnenosť projektu a pomkla k pokračovaniu

3. októbra 2023